Het begin

In 2007 zagen wij de bekendheid van Silent Disco toenemen en tevens de vraag. Zo kwamen ook klanten van onze evenementen techniek afdeling met de vraag. Naar veel  zoeken bleek het nergens leverbaar te zijn. Uiteindelijk besloten we hier zelf in te investeren en we kochten 100 draadloze hoofdtelefoons. In de eerste 2 jaar verhuurden we ze 2 keer. Niet echt een goede investering dus. Toen werkte we ook nog Sennheiser zenders en hoofdtelefoons die naast dat ze enorm duur waren ook niet echt voor de toepassing waren ontworpen.

Eigen merk introduceren

We besloten daarom al snel om ons eigen merk te introduceren en haalde daarmee de prijs omlaag en zorgden dat de gebruikerservaring beter werd. Dit bleek een succesvolle stap en we verzorgden jaren lang (vooral op de high-end b2b evenementen) diverse shows.
Want al met al was het toch een duur product. We moesten iemand met een busje het halve land door laten rijden om de spullen te brengen en weer hetzelfde voor het ophalen. Dit resulteerde erin dat we voornamelijk grotere evenementen deden maar een gat lieten liggen voor de kleinere toepassingen.

Online platform

Dit zette ons aan het denken en in 2012 introduceerde we als eerste een online platform waarbij bestellingen per post werden verzonden. Een doorslaand succes want nu was het ook mogelijk om 10 hoofdtelefoons te huren voor een acceptabel bedrag.

Inmiddels is onze voorraad gegroeid tot ruim over de 700 draadloze hoofdtelefoons en hebben we al duizenden Silent Disco Boxen per post verzonden.