Posted on

Silent Disco en Rotterdam

Waarom de events in Amsterdam uitermate geschikt zijn voor een Silent Disco!

Internationale havenstad

Rotterdam is qua inwonersaantal een van de grootste steden van Nederland. De havenstad dankt zijn naam aan een dam in de rivier de Rotte. Maar… Rotterdam staat niet alleen bekend om zijn grote, belangrijke haven. In de stad zelf is ook heel veel te beleven. Zo zijn er talloze festivals en events en kun je hier goed een avondje stappen in de verschillende cafés en discotheken. De stad biedt ook talloze mogelijkheden voor een Silent Disco; van boottochtjes tot kleine cafeetjes afhuren voor je eigen feestje, alles is mogelijk!

Wandelen en varen

In Rotterdam is ontzettend veel te zien en ontdekken. En hoe doe je dit beter dan met een wandelroute? Organiseer eens een leuke wandeltocht voor jou en je vrienden, waarbij je leuke verhalen verzint voor elke bezienswaardigheid die jullie tegenkomen. Of probeer eens goeie muziek te vinden die bij elke bezienswaardigheid past. Je kunt zelfs 3 verschillende kanalen gebruiken om mensen zelf te laten kiezen wat voor soort muziek ze willen horen. Op het laatst kan de groep dan samenkomen om te bespreken hoe ze de tour ervaren hebben. Zo maak je van je stadswandeling een Silent Disco tour! Onze hoofdtelefoons lenen zich hier erg goed voor.

Dit alles geldt uiteraard ook voor een boottocht. Rotterdam is als havenstad uitermate geschikt voor rondvaart tochten. Je kunt er dan voor kiezen om mensen hoofdtelefoons op te laten zetten en ze zelf te laten kiezen wat voor soort informatie ze willen krijgen over bepaalde bezienswaardigheden. Of je kunt kiezen uit meerdere talen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een Silent Disco feestje te houden op een boot! Hoe gaaf is het om naar je favoriete muziek te luisteren terwijl de boot lekker de haven uitvaart?

North Sea Jazz

In Ahoy Rotterdam wordt elk jaar in juli een groot driedaags festival genaamd North Sea Jazz georganiseerd. De verschillende concertzalen van Ahoy bieden ruimte voor ongeveer 15 podia waar artiesten van over de hele wereld komen optreden. Artiesten als Jamiroquai, Alicia Keys en zelfs Prince hebben er al eens een optreden gegeven. Ook Silent Disco’s zijn erg populier op dit festival en worden regelmatig georganiseerd. Bekende dj’s geven een moderne twist aan wereldse jazz, gemixt met allerlei lekkere beats. Dit is wat ons betreft dé manier om te feesten: lekker losgaan op een heerlijk festival met je Silent Disco hoofdtelefoon op, terwijl je ook nog eens nieuwe muziek leert kennen.

Waarom niet thuis of op je eigen eventlocatie zo’n zelfde festival organiseren in het klein? Je hebt weliswaar misschien geen verschillende zalen tot je beschikking, toch kun je door onze Silent Disco hoofdtelefoons mensen het gevoel geven te kunnen ‘switchen’ tussen zalen en artiesten. De verschillende kanalen en muzieksoorten waartussen je vrienden/gasten kunnen wisselen zorgen ervoor dat ze toch het gevoel krijgen op een festival te staan. Ook leuk voor de mensen die wellicht helemaal niet van jazz houden, omdat je voor hen een aparte playlist zou kunnen opstellen!

Enthousiast?

Dus, ben je al overtuigd dat Amsterdam en Silent Disco goed samengaan? Kijk dan zeker even rond op onze website voor de mogelijkheden. We hebben alles om jouw Silent Disco event (groot of klein) zo leuk mogelijk te maken. Van hoofdtelefoons en belichting tot rookmachines en stroboscopen, alles is bij ons verkrijgbaar. Het mooiste is dat het allemaal gewoon via de post bij je wordt thuisbezorgd.